KönyvajánlóÚj könyvünk már megrendelhető:


Nem vagyok bolond, csak szkizofrén


Kulcsár Teodóra és Oravetz Dániel


Legújabb könyvünkben saját történetünkön keresztül mutatjuk be a betegséget és a megküzdési stratégiákat, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy túléljük a szkizofrénia mindennapi kihívásait.
Bízunk benne, hogy regényünk sokaknak ad bepillantást a mentális betegségek világába. Az igaz történetből fény derül többek között arra is, hogy a mentális problémákkal élők ugyanúgy tele vannak álmokkal, vágyakkal, célokkal, mint egészséges társaik, és ők is lehetnek hasznos és elfogadott tagjai társadalmunknak.
“A történet egy tehetséges fiú és egy érzékeny lány története. Izgalmas, mint egy krimi, megható, mint egy romantikus film, s át meg átszövi a humor. A nagy kaland a szkizofréniával való találkozás és küzdelem. Nem csak azok számára érdekes azonban, akiknek az életében közvetlenül vagy közvetve megjelent már a szkizofrénia. Mindnyájunknak fel kell tennünk a kérdést: kik vagyunk mi, vajon mennyire szilárdan állunk a lábunkon, vajon mit jelentenek a meggyőződéseink, a hangulataink. És ha ez nem lenne elég, a könyv megmutatja azt is, mit jelent a szerelem, mit jelent valaki mellett állni igazán, jóban-rosszban. 
Csodálatos szerelmi regényt vesz kezébe az olvasó, amelyen egyszerre sírunk és nevetünk, s közben Dóri és Dani barátaivá válunk, mert nem lehet őket nem szeretni.”
Babarczy Eszter – író, A mérgezett nő (Jelenkor) című kötet szerzője
MÁR MEGRENDELHETŐ:
A "Nem vagyok bolond csak szkizofrén" című könyv
www.tenkesh.huKorábban megjelent könyvünk:

MENTŐÖV

Önsegítő kézikönyv lelki problémákkal küzdőknek, családtagjaiknak és segítőiknekOravetz Dániel és Kulcsár Teodóra


Mentőöv az első magyar pszichiátriai önsegítő szakkiadvány, amely gyakorlatias tanácsokkal szolgál, és saját tapasztalatokon alapszik.


“Több mint tizenhárom éve élek mentális betegséggel. Feleségemmel a hosszú évek alatt elfogadtuk és megtanultuk kezelni a betegségemet. Úgy döntöttünk, megosztjuk tapasztalatainkat azt remélve, hogy segíteni tudunk sorstársaimnak.Aki a könyvet kezében tartja, az első és legnehezebb lépésen már túljutott. Felismerte, hogy segítségre van szüksége. Eddig a felismerésig akár hónapok, sőt évek múlhatnak el anélkül, hogy az érintett beteg vagy környezete észrevenné, mi áll a betegség hátterében.

A Mentőöv önsegítő kézikönyv, amely 

  • bemutatja a pszichotikus epizód kialakulásának jeleit; 
  • jellemzi a betegség szakaszait; 
  • Módszertani kézikönyvet tartalmaz, amelyben megosztjuk, hogyan segíthetünk önmagunkon; 
  • hasznos tanácsokat ad a család, a közeli hozzátartozók és a pszichiátriai szakdolgozók számára. 

A Mentőöv célja kapaszkodót, kitartást és inspirációt adni sorstársaimnak és családjuknak. Segít helyreállítanunk lelkünk egyensúlyát és megőrizni belső békénket a mentális betegségek küzdelmes világában. Bízunk benne, hogy könyvünkkel segítünk javítani sorstársaim életminőségét, és érdemi tanácsokat adhatunk hozzátartozóiknak.”


A szerzők

2017 áprilisában a szerzők

Antistigma-díjban részesültek.Továbbá a Libri, a Bookline és a Líra hálózataiból.

Kiemelt:

Megtörténet

— avagy életünk a szkizofréniával Mi lett volna, ha… ? Ez a kérdés zakatolt a fejemben, amikor először meghallottam diagnózisomat. Akko...