KönyvajánlóMENTŐÖV

Önsegítő kézikönyv lelki problémákkal küzdőknek, családtagjaiknak és segítőiknekOravetz Dániel és Kulcsár Teodóra


Mentőöv az első magyar pszichiátriai önsegítő szakkiadvány, amely gyakorlatias tanácsokkal szolgál, és saját tapasztalatokon alapszik.


“Több mint tizenhárom éve élek mentális betegséggel. Feleségemmel a hosszú évek alatt elfogadtuk és megtanultuk kezelni a betegségemet. Úgy döntöttünk, megosztjuk tapasztalatainkat azt remélve, hogy segíteni tudunk sorstársaimnak.Aki a könyvet kezében tartja, az első és legnehezebb lépésen már túljutott. Felismerte, hogy segítségre van szüksége. Eddig a felismerésig akár hónapok, sőt évek múlhatnak el anélkül, hogy az érintett beteg vagy környezete észrevenné, mi áll a betegség hátterében.

A Mentőöv önsegítő kézikönyv, amely 

  • bemutatja a pszichotikus epizód kialakulásának jeleit; 
  • jellemzi a betegség szakaszait; 
  • Módszertani kézikönyvet tartalmaz, amelyben megosztjuk, hogyan segíthetünk önmagunkon; 
  • hasznos tanácsokat ad a család, a közeli hozzátartozók és a pszichiátriai szakdolgozók számára. 

A Mentőöv célja kapaszkodót, kitartást és inspirációt adni sorstársaimnak és családjuknak. Segít helyreállítanunk lelkünk egyensúlyát és megőrizni belső békénket a mentális betegségek küzdelmes világában. Bízunk benne, hogy könyvünkkel segítünk javítani sorstársaim életminőségét, és érdemi tanácsokat adhatunk hozzátartozóiknak.”


A szerzők

2017 áprilisában a szerzők

Antistigma-díjban részesültek.Továbbá a Libri, a Bookline és a Líra hálózataiból.

Kiemelt:

Megtörténet

— avagy életünk a szkizofréniával Mi lett volna, ha… ? Ez a kérdés zakatolt a fejemben, amikor először meghallottam diagnózisomat. Akko...