Kik vagyunk?


Kulcsár Teodóra és Oravetz Dániel © fotó: Babják Tamás

KULCSÁR TEODÓRA
Danit már beteg emberként ismertem meg. Egy percig sem riadtam vissza a problémáitól, sőt, ha újra kellene választanom, gondolkodás nélkül szaladnék Dani karjaiba. Első kötetünk, a Mentőöv című önsegítő kézikönyv kapcsán szerveződött segítő missziónk, melynek köszönhetően körbejártuk szinte az egész országot, és közösen nyújtunk reményt, kapaszkodót, hitet a sortársaknak és szeretteiknek.

ORAVETZ DÁNIEL
Nem vagyok bolond, csak szkizofrén” – vallom magamról. Könyveinkben, előadásainkon és ezen a blogon keresztül osztjuk meg a közösséggel azokat a megküzdési stratégiákat, amelyek lehetővé tették számunkra, hogy túléljük a szkizofrénia mindennapi kihívásait. Amikor múzsámmal, Dórival nyilvánosan felvállaltuk a betegségemet, a legnagyobb motivációnk az volt, hogy ha csak egyetlen sorstársam élete élhetőbbé válik, már nem tettük hiába.Közös hitvallásunk: Aki megmenti egy ember életét, a világot menti meg.”

Kiemelt:

Megtörténet

— avagy életünk a szkizofréniával Mi lett volna, ha… ? Ez a kérdés zakatolt a fejemben, amikor először meghallottam diagnózisomat. Akko...